De missie van Rebecca is het ontwikkelen van het persoonlijk en professioneel potentieel van cliënten. Zoals het werken met jong talent, door studenten te ondersteunen bij het helder krijgen van hun motivatie en ambitie. Een antwoord te vinden op de vraag ‘wat wil ik?’ en hen begeleiden naar die eerste baan. Ook met de begeleiding van professionals heeft Rebecca veel ervaring en affiniteit. Of het nu het vlot trekken van blokkades betreft, het ontdekken en ontplooien van nieuw talent, of de ondersteuning naar een volgend avontuur in het werkend leven, Rebecca stimuleert beweging. Alles in nauw overleg met de klanten met wie zij zich zeer betrokken voelt.

Rebecca is opgeleid als psycholoog aan de Universiteit van Amsterdam, waarna zij vijf jaar een praktijk had ter begeleiding van studenten. In 1988 begon zij als coach bij psychologisch adviesbureau DMVOP, sinds 2009 werkt zij zelfstandig bij OPCC. Zij heeft in 2018 een Propedeuse Ayurvedic Practitioner behaald. Ayurveda is een traditionele medische studie die zich op holistische en veelal preventieve wijze op gezondheid en balans richt.

Marieke is sinds 1999 werkzaam op het raakvlak van individu en organisatie. Zij zet haar expertise in het analyseren en begeleiden van professionals graag in om een optimale match tot stand te brengen. Grootste uitdaging vindt zij het inzicht geven in het gedrag en de beweegredenen van mensen en organisaties. En hen te stimuleren hun potentieel ten volle te benutten. Maximaal gebruik makend van persoonlijkheid, kennis, kunde en de zakelijke context. Op een betrokken en eerlijke manier. Altijd geboeid door het gesprek met cliënten en opdrachtgevers.

Marieke heeft na afronding van haar doctoraal Nederlands Recht aan de Universiteit van Amsterdam enkele jaren als bedrijfsjurist gewerkt. In de USA heeft zij vervolgens een master in Organizational Behavior behaald. Na haar terugkeer in Nederland werkte zij als senior consultant bij psychologisch adviesbureau DMVOP (werving & selectie, assessment, coaching & training), gedurende een aantal jaar in combinatie met werkzaamheden als rechter-plaatsvervanger. In 2009 heeft zij samen met Rebecca OPCC opgericht.

Wenda is afgestudeerd als Sociaal- en Organisatiepsycholoog aan de Rijksuniversiteit van Groningen. Ook heeft zij naast haar werk verschillende opleidingen gevolgd, waaronder de Postdoctorale Opleiding voor de Selectiepsychologische Adviespraktijk en de Coachings Opleiding bij De Baak. Sinds 1998 is Wenda werkzaam geweest als HR Business Partner bij DHL Exel Supply Chain en als (senior) Consultant op het vlak van assessments, talent- en teamontwikkeling bij ORGA Advies en PiCompany. Sinds 2018 is zij als zelfstandig consultant werkzaam.

Met de begeleiding van professionals en teams naar zelfinzicht en een nieuwe manier van denken en werken heeft Wenda veel ervaring. Zij helpt graag mensen die de wens hebben om in professionele zin te groeien en nieuwe kanten van zichzelf willen ontwikkelen. Daarbij creëert zij de luchtigheid en veiligheid, waardoor mensen eerlijk naar zichzelf durven zijn en gaan experimenteren met nieuw gedrag. Vanuit de gedachte dat elke stap er eentje is op weg naar meer zelfvertrouwen, energie en resultaat.
Marco is ruim 20 jaar actief bezig met de selectie en het coachen van mensen. Hij heeft veel ervaring met het ontwikkelen van talenten van medewerkers en het succesvol bouwen van teams. Als leidinggevende én als consultant.

Mensen inzicht geven in zichzelf, in hun drijfveren en in de vertaalslag hiervan naar de praktijk inspireert hem. Hij helpt leidinggevenden en medewerkers concrete stappen te zetten om gewenste doelen te behalen. Zowel op individueel als op teamniveau. Met zijn rust en persoonlijke aandacht wekt hij snel vertrouwen en creëert daarmee een open, meedenkende sfeer in de gesprekken.

Na afronding van de HTS Technische Computerkunde is Marco in 1991 als consultant gestart in de ICT. Na enkele jaren heeft hij de overstap gemaakt naar leidinggevende posities, bij onder meer Business Objects, Zwitserleven en Delta Lloyd. Aandacht voor zowel de menskant als de bedrijfsdoelstellingen vormden voor hem altijd een rode draad in zijn stijl van leidinggeven en teamwerk. Hij is opgeleid tot professioneel trainer/coach en geaccrediteerd voor verschillende assessment instrumenten. Na zeven jaar als senior consultant voor PiCompany gewerkt te hebben, werkt Marco sinds 2018 als zelfstandig HR consultant. Zijn focus ligt op selectie- en ontwikkeling van talent, teamontwikkeling en organisatieadvies.

Sinds 2004 is Sara werkzaam met mensen die zichzelf willen ontwikkelen op het werk. Sara werkt vanuit de gedachte dat werken bijdraagt aan geluk. Vooral als je je competenties, talenten en drijfveren op de juiste plek inzet. Sara geeft mensen inzicht in de sterke kanten van mensen en het ontwikkelperspectief van persoonlijke competenties. Zij begeleidt hen om de psychologische veerkracht te versterken, met als doel om te floreren op het werk. Dit doet zij door middel van talentontwikkeling, gedragstrainingen, oplossingsgericht werken en afname van assessments. Zij haalt haar passie eruit als zij samen met de klant daadwerkelijk een gewenst resultaat bereikt. Betrokkenheid, transparantie en integriteit zijn haar belangrijkste eigenschappen.

Sara is afgestudeerd als Arbeids- en Organisatiepsycholoog aan de Radboud Universiteit Nijmegen. In 2010 heeft zij de opleiding tot trainer afgerond en in 2018 de leergang Positieve Psychologie.

Vision

OPCC is een Human Capital platform, een netwerk van partners, allen goed opgeleid in het ambacht. Met hart voor mens en zaak en geloof in beweging en succes. Door het leveren van vakkundig advies vanuit persoonlijk contact en partnerships en met liefde voor het vak, zoeken wij verbinding met organisaties.

Als psychologisch adviesbureau selecteren en ontwikkelen wij mensen, zowel jong als minder jong, in hun professionele en persoonlijke ontwikkeling. Ieder vanuit haar unieke discipline.

Centraal binnen ons platform staat de groei van mens, team en organisatie. Wij werken graag met gelijkgestemde en energieke specialisten en nodigen hen uit om ons team te versterken.

Approach

Maatwerk op basis van expertise en ruime ervaring
Transparante en ethische werkwijze, met aandacht voor de waarden van mens en organisatie
Betrokken bij onze opdrachtgevers en cliënten, intensief contact, gericht op duurzame relatie
Snel en wendbaar inspelend op de wensen en behoeften van onze cliënten
Vrolijk, realistisch en relativerend